Preguntes freqüents

Compres

Els productes de nüshu estan fabricats a Espanya. Concretament a un poble de la costa catalana, a Canet de mar. Un a un han sigut confeccionats de manera artesanal amb materials de qualitat i de proximitat.

És molt important per nosaltres la petjada que deixem en el procés de producció i és per això que les matèries primeres (el fil, els teixits, les etiquetes, els botons,…) les eines i els packagings son de proximitat.

Al seguir un procés tan artesanal, cada producte és únic i diferent de la resta y pot ser que variïn lleugerament en mida i en forma respecte el de la imatge.

Si que es poden fer comandes personalitzades sempre que no siguin dates senyalades com nadal, vacances,… Cal que contactis per correu (hola@nushu.cat) o al formulari i explicar que és el que tens en ment.

Per aquestes ocasions tenim un regal que segur que encertes, perquè estàs regalant sostenibilitat, artesania i proximitat, però deixes la elecció del producte a la persona que ho rebrà. Això és un xec regal per la web, i pots accedir-hi “aquí”. 

Tens 4 opcions de pagament:

 • Targeta de Crèdit. Acceptem el pagament amb targeta Visa, Mastercard i Maestro amb la plataforma de pagament segura de redsis.
 • Transferència.Mitjançant ingrés al compte indicat en el procés de pagament. Important: si el pagament no es confirma en un termini de 72 hores la comanda quedarà automàticament anul·lada. 
 • Per bizum. Al número de telèfon indicat en el procés de pagament. Important: si el pagament no es confirma en un termini de 72 hores la comanda quedarà automàticament anul·lat. 
 • En efectiu. Si es fa la recollida al taller.

Si el producte que has comprat no era el que esperaves, pots canviar-lo per un altre que t’agradi més o sigui més adient per tu. Caldrà que tu facis l’enviament de tornada del producte i jo costejaré l’enviament del producte nou.

En aquest cas jo m’ocupo de fer el canvi del producte i costejo els dos enviaments: el de tornar-me el producte i el de enviar-te a tu el correcte.

Si el producte es trenca, cal que m’enviïs un e-mail a hola@nushu.cat amb la explicació i algunes imatges per tal de solucionar el problema de la manera més àgil i sostenible possible.

Si és per un fallo en la fabricació jo en faré la substitució o reparació.

Si ets un comerç (ja sigui botiga física o online) i estàs interessat en comercialitzar alguns dels productes de nushu, envia un correu electrònic a hola@nushu.cat o omple el formulari i diga’ns que t’interessa per poder enviar-te la informació necessària.

Enviaments

L’enviament es fa mitjançant l’empresa de misatgeria GLS.

El preu de l’enviament és de 5,30€ a la provincia de Barcelona, 5,40€ a la resta de Catalunya i 5,6€ a Espanya.
Mallorca, Menorca i Ibiza: 9€. Formentera 23€ i Andorra 30€.

Per compres amb un import superior a 75.00 € les despeses d’enviament seran gratuïtes a Espanya peninsular. A les Illes Balears ho seràn en comades superiors a 100€.

La entrega es fa entre 24-48h en dia hàbil un cop surt del taller.

També tens la possibilitat de recollir la comanda de manera presencial al taller, que està a Canet de Mar.

Si, tens dues opcions per comprar els meus productes sense enviament:

 • Apropant-te al taller on confecciono els productes.
 • Desplaçant-te a alguna de les botigues que comercialitzen els meus productes. Pots saber quins son “aquí

La disponibilitat dels productes oferts per aquesta pàgina web pot variar en funció de la demanda dels clients o usuaris. Si el producte sol·licitat està disponible, és provable que en 3-4 dies hàbils, rebis el producte a casa.

Si el producte és personalitzat o es fa per encàrrec, i tenint en compte que tots els productes estan confeccionats de manera artesanal, el temps de producció pot oscil·lar entre 5 i 7 dies hàbils.

Un cop es procedeix al seu enviament, l’empresa encarregada de l’enviament, triga entre 24-48h en fer la entrega si no hi ha cap inconvenient.

Consulta’m el preu de l’enviament dient-me el que voldries comprar i la destinació i jo pregunto el preu de l’enviament a l’agència. Acostuma a ser força car en alguns països, i a de més s’hi afegeixen els costos de duanes.

Sempre pots aprofitar la visita d’algú que viu a Espanya i que t’ho porti.

Compreses

Les compreses de tela son la alternativa a les compreses de plàstic d’un sol us, que a la vegada son la alternativa a les originals compreses o draps de tela que s’utilitzaven antigament per recollir la sang menstrual.

Així doncs les compreses de tela actuals son un recurs  per col·locar a la calceta de manera sostenible pel medi ambient i, tot i ser una forta inversió econòmica inicial, és més econòmica que les compreses d’un sol us.

Les compreses de tela reutilitzables que confecciono a nüshu no tenen res a veure amb les que utilitzaven les nostres avies i generacions anteriors, ja que son fines, còmodes, impermeables, transpirables,…

Un cop tinguis les compreses de tela a casa, renta-les: no podem saber en quins magatzems han estat els teixits ni qui les ha pogut tocar abans que tu. Aquesta rentada inicial de les compreses reutilitzables pot ser a mà o a la rentadora, mai a més de 30ºC i no les posis a la assecadora ni a la rentadora.

Per utilitzar les compreses de tela has de tenir en conte que no pots fer-les servir pels dos costats.
La part de la compresa de tela que està en contacte amb la vulva és la capa de franel.la. La identificaràs perquè és molt més suau, també perquè és llisa (no té estampat) i perquè té una costura que uneix les capes d’absorció que hi ha a l’interior.

Per procés de rentat, llegeix el següent apartat.

Un cop finalitzat el sagnat i les compreses de tela estiguin netes, guarda les teves compreses desplegades en un necesser, bosseta o capseta perquè no s’omplin de pols o s’embrutin.

És ideal deixar un gibrell al wc durant la regla.
Al treure’t la compresa de tela, deixa-la reposar al gibrell en aigua freda (mai calenta, que fixa el color de la sang al teixit) i la sang mica en mica, es va desprenent del teixit. Li pots afegir al gibrell unes gotes d’oli essencial d’arbre del te, ja que és antibacterià i antifúngic.

Quan ja fa una estona que la compresa reutilitzable reposa a l’aigua, neteja-la mà amb sabó neutre sense fregar molt fort, treu-li l’excés d’aigua i estén-la per que s’assequi per l’endemà.

Un cop finalitzada la regla, pots posar totes les compreses menstruals que hagis utilitzat a la rentadora amb la resta de la roba fins al proper sagnat.
El teixit impermeable de l’interior no accepta temperatures molt elevades, per això mai rentis les compreses de tela a més de 30ºC, ni les posis a la assecadora o les planxis.

L’aigua amb sang del gibrell, pots utilitzar-la per regar les plantes! Té molts nutrients, i és una pena llençar-la!

Per treure les taques de les compreses de tela més rebels, hi ha forces remeis, des de els més tradicionals com l’aigua oxigenada o els rajos de sol (que a de més és antibacterià) fins als més moderns com el precarbonat o altres llevataques del mercat, però el més efectiu de tots és aprendre a estimar les taques, ja que son teves, de la sang menstrual que surt de dins teu, i al cap i a la fi, tornaràs a tacar les compreses de tela en uns dies.

No tots els dies del cicle tenim la mateixa quantitat de fluix ni la mateixa intensitat de sagnat. Així dons és ideal que tinguis varis models segons les necessitats de cada moment. Els primers i últims dies pots tenir menys quantitat de sang i potser amb un salvaslip ja en tinguis més que suficient. Mentre que els dies més forts és provable que necessitis una compresa de tela més gran i amb més capacitat d’absorció. O potser utilitzes algun altre mètode de recol·lecció de la sang com el tampó, la copa menstrual o les esponges menstruals i pots estar tot el cicle convinent aquest mètode de recol·lecció i un salvaslip de tela…
Així doncs et faig un breu resum de les diferents compreses de tela reutilitzables de nüshu que hem dissenyat i que pots trobar a aquesta web:

Salvaslip de tela:

Compresa de tela d’absorció lleugera. És ideal pels primers i últims dies de la regla o per combinar amb el tampó, la copa menstrual o les esponges menstruals durant tots els dies del sagnat. També és molt pràctic per a us diari si hi ha molt flux o per petites pèrdues d’orina o incontinències lleus.
Hi ha 3 opcions de salvaslip de tela:
El tangaslip (T) per utilitzar amb calcetes de tanga
El salvaslip mini (XS) per a cossos molt menuts
El salvaslip normal (S).

Compreses de tela de dia:

Compresa de tela reutilitzable de dia d’absorció mitja-forta.  Aquí tenim dues opcions:
La compresa de dia M, per a regles no molt fortes, per dies de regla poc abundants, o per canviar més freqüentment la compresa. També útils per a pèrdues d’orina moderades.
La compresa de dia L, que té la mateixa mida que la compresa M, però té més capacitat d’absorció. Això et permet portar-la durant més hores, o per a sagnats més abundants o pèrdues d’orina i incontinències severes.

Compreses de tela de nit:

La compresa de tela reutilitzable de nit té una absorció molt forta ja que la portem durant moltes hores, i també és més llarga per darrere, això la fa ideal per les nits o per estar en posició horitzontal. A de més, cada cop és més habitual la recomanació que descansis el teu sol pelvià durant algunes hores i no portis la copa menstrual durant la nit si es que la utilitzes.
A nüshu hem fet dues versions de compresa de tela de nit:
La compresa de nit XL que té forta capacitat d’absorció i és més llarga.
La compresa de nit súper XXL que ens dona una absorció extra i és més ample que la anterior, fent una forma de cua de paó reial pel darrere i pot absorbir més quantitat de sang.

La compresa de tela gegant 4XL:

Aquesta compresa de tela extra gran està exclusivament dissenyada per aquelles persones que sagnen moltíssim en les seves menstruacions. És molt gran i molt llarga i té moltíssima capacitat d’absorció.

Doncs la resposta és clara: NO. Poden ser utilitzades en molts casos:

 • Per pèrdues d’orina.
 • Per tractaments amb olis, cremes o ungüents que poden tacar la roba.
 • Durant el post part.
 • Com a ús diari si hi ha força flux.
 • Posterior a una operació a la vulva/vagina,…

Aquesta pregunta no té una sola resposta. Tot depèn de varis factors.

Si l’ús és per menstruacions cal contemplar:

 • Si tan sols fas servir compreses o utilitzes algun mètode de recol·lecció com tampons, copa o esponges menstruals,…
 • La quantitat de sang i la durada del sagnat.
 • La ubicació on asseques les compreses un cop rentades, ja que no s’assecaran igual si els hi dona el sol i l’aire que si estan en una galeria o zona ombrívola.

Dit això, pots contemplar la opció de tenir-ne 4 o 5, y provar aviam si en tens suficients  com per poder anar utilitzant les compreses de tela i anar-les rentant sense que per tu sigui molt atabalador ni una molèstia. I depèn com vegis, vas ampliant la col·lecció mica en mica.

Per les taques hi ha forces remeis, des de els més tradicionals com l’aigua oxigenada o els rajos de sol (que ademés és antibacterià) fins als més moderns com el precarbonat o altres llevataques del mercat, però el més efectiu de tots és aprendre a estimar les taques, ja que són teves, de la sang que surt de dins teu, i al cap i a la fi, les tornaràs a tacar en uns dies.

No.

Bé, si que podries, però la seva efectivitat no serà la mateixa. El costat de la compresa que absorbeix la sang és el de la tela de franel.la, la llisa, que té un tacte molt suau. També la pots identificar perque té una costura cosida.

Doncs a diferencia de les compreses de plàstic, les de tela no fan pudor quan tenen sang.

Tan sòls hi ha el teixit 100% cotó i la sang. I al no portar productes químics, sintètics, perles de microgel, perfums ni blanquejants, la sang no fa reacció i tampoc genera males olors. Potser notes un lleuger olor a ferro.

Una compresa de tela ben cuidada pot durar-te 5 anys o més. Tracta-la amb molta delicadesa, renta-la amb sabons que no malmetin el teixit i no les netegis i assequis a temperatures superiors a 30ºC, tot i que poden aguantar fins els 60ºC.

Aquí et pots descarregar el diagrama menstrual de nushü.

La teva cistella
0
WhatsApp