preguntes freqüents

COM NETEJO LA COMPRESA?
És ideal deixar un gibrell al wc durant la regla. 
Al treure’t la compresa, deixa-la reposar al gibrell en aigua freda (mai calenta, que fixa el color al teixit) i la sang mica en mica, es va desprenent del teixit.  
Quan ja fa una estona que hi és, neteja-la mà amb sabó neutre sense fregar molt fort, treu-li l’excés d’aigua i estén-la per que s’assequi per l’endemà. 
Un cop finalitzada la regla, pots posar-les totes a la rentadora fins al proper sagnat. El teixit impermeable de l’interior no accepta temperatures molt elevades, per això mai les rentis a més de 30ºC, ni les posis a la rentadora o les planxis a altes temperatures.  
L’aigua amb sang del gibrell,  pots utilitzar-la per regar les plantes! Té molts nutrients, i és una pena llençar-la pel desaigue!  
Li pots afegir al gibrell unes gotes d’oli essencial d’arbre del te, ja que és antibacterià i antifúngic.  
No és aconsellable utilitzar suavitzants, llevataques ni sabons molt oliosos ja que contenen residus que deixen una pel·lícula de greix al teixit i l’arriben a  impermeabilitzar.
COM TREC LES TAQUES DE LA COMPRESA?
Per les taques hi ha forces remeis, des de els més tradicionals com l’aigua oxigenada o els rajos de sol (que a de més és antibacterià) fins als més moderns com el precarbonat o altres llevataques del mercat, però el més efectiu de tots és aprendre a estimar les taques, ja que son teves, de la sang que surt de dins teu, i al cap i a la fi, les tornaràs a tacar en uns dies.
QUANTES NECESSITO?
Per saber la quantitat de compreses que necessites, cal tenir en conte: 
1. La durada del cicle.
2. La quantitat de sang.
3. Si utilitzes altres mètodes de recol·lecció (tampons, copes menstruals).
4. Si quan les estens, s’eixuguen ràpid al sol i a l’aire. 
El meu concell es que en compris algunes i vagis ampliant la col.leccio segons vagis observant.  
LES PUC UTILITZAR PELS DOS COSTATS?
No. Bé, si que podries, però la seva efectivitat no serà la mateixa. El costat de la compresa que absorbeix la sang és el de la tela de franel.la, la llisa, que té un tacte molt suau. 
LES COMPRESES TACADES FAN MALA OLOR?
Doncs a diferencia de les compreses de plàstic, les de tela no fan pudor quan tenen sang. Tan sòls hi ha el teixit i la sang, i al no portar productes químics, sintètics, perfums i blanquejants, la sang no fa reacció i tampoc genera males olors. 
QUINA VIDA ÚTIL TENEN?
Una compresa de tela ben cuidada pot durar-te 5 anys o més. Tracta-la amb molta delicadesa, renta-la amb sabons que no malmetin el teixit i no les netegis i assequis a temperatures superiors a 30º.
DIAGRAMA MENSTRUAL

Aquí et pots descarregar el diagrama menstrual de Nushü.

Recorda que l'enviament gratuït és a partir de 75€, et recomanem aquests productes per aprofitar-ho
0